sobota 31. augusta 2013

Som tvoj anjel strážny! Part 18


Title: Som tvoj anjel strážny
By: Beatrix Pinekely
Part 18 -Peniaze



"Po prvé, ty nie si stará, po druhé, ty nie si koza a po tretie, ľúbim ťa," povedal. Dala som mu sladkú pusinku a vrátili sme sa do obývačky. Kiowa sa ospravedlnil, že si musí odskočiť.
"Tay, včera som bol v nemocnici odniesť prvú splátku za liečenie a oni mi povedali, že to už je vyplatené. Vraj je už vyplatená celá liečba. Ty si to bola vyplatiť?" spýtal sa ma.
"Nie, ja nie," povedala som, "Harry?" spýtala som sa.
"Áno zlatko?" spýtal sa.
"Bol si to ty?" spýtala som sa.
"Zabiješ ma, ak odpoviem áno?" spýtal sa.
"Ach Harry! Povedala som ti, že si to vybavím sama," povedala som.
"Veď ja som ti len chcel pomôcť," povedal.
"Tie peniaze ti postupne vrátime," povedala som.
"Nič mi vracať nemusíte. Vyplatil som to, lebo som chcel. A lebo ťa ľúbim," povedal a pobozkal ma na líce. Chcela som mu niečo povedať, ale už sa vrátil Kiowa a nechcela som to riešiť pred ním.
"Takže ty teraz bývaš u Harryho, hej?" spýtal sa Kiowa.
"Nie tak celkom u Harryho. Je to spoločná vila všetkých piatich. Keď sú u nich aj ich priateľky, tak je nás až 9," zasmiala som sa.
"Tak to je tam potom živo," uchcechtol sa.
"Akoby si to nepoznal, veď máš 3 sestry a troch bratov," povedala som, "apropo, ako to vlastne dopadlo so Sam. Naposledy si mi písal, že sa zasnúbila s nejakým týpkom a že je to vraj hrozný kretén a jediná, čo to nevidí je Sam," spýtala som sa.
"Ale, našťastie ho načapala s milenkou. Tri dni pred svadbou. Ale aj tak. Má 18 preboha, podľa mňa sa má ešte času vydávať, ale bola z toho dosť zničená,," povedal Kiowa.
"A ako sa má?" spýtala som sa.
"Vlastne, teraz je tu, ale ostala doma. Neviem, ktorú zo svojich chvíľok má teraz, či tú, keď celý čas plače za tým debilom, alebo tú, keď si na celý dom pospevuje vaše piesne," povedal Kiowa. Poslednú časť vety už smeroval k Harrymu.
"Takže je Directionerka?" spýtala som sa.
"Yop! A už mi s tým niekedy lezie na nervy. Nič v zlom Harry, ale keď pobehuje po dome a spieva si Rock me, a ešte k tomu nespieva Rock me, ale Fuck me, tak ma to dosť vyvedie z miery. Alebo chodí po dome s Niallovim plagátom a rozplýva sa, aký je sexy!" sťažoval sa Kiowa.
"Takže naša Sam je Niallerka, áno?" spýtala som sa z miernym úsmevom. Kiowa prikývol.
"Tracey, Lucas, poďte sem. Ideme k Harrymu domov, "zakričala som na nich.
"Sam je teraz tu, v Londýne?" spýtala som sa.
"Samozrejme, kde by bola?" spýtal sa Kiowa.
"Fajn, tak ideme po ňu," zasmiala som sa.
"Tay? Mám si vziať aj plavky?" zakričala zhora Tracey.
"Jasné, veď na čo máme bazén?" odkričal jej Harry miesto mňa.
"Že ty máš v pláne dať Nialla zo Sam dokopy?" šepol mi Harry do ucha.
"Nie, len chcem Sam umožniť stretnutie s jej idolom," pošepla som mu.
"Jasné, to hovor niekomu, kto ťa nepozná tak dobre, ako ja," šepol mi. Zasmiala som sa. Tak sme šli za Sam. Bývala niekoľko domov od nás. Harrymu som nakázala ostať v aute. Rozhodla som sa spraviť to pre ňu, ako prekvapenie. S Kiowom sme vošli do ich domu. Sam bola v svojej izbe. Spoločnosť jej robila hora kapesníkov rozhádzaných všade po izbe a pieseň Torn, ktorú si púšťala dookola. Oči mala červené od plaču a v rukachzvierala fotku zrejme toho debila, čo ju podviedol. Vytrhla som jej ju z ruky a ona sa na mňa zadívala s uslzenými očami.
"Preboha Sam! No ale okamžite stávaj z tej postele, choď sa osprchovať, upraviť, pekne obliecť! Ideme von! A to je príkaz, takže žiadne námietky!" povedala som.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára