streda 24. decembra 2014

Together again... After ages... Prológ


Title: Together again... After ages...
By: Beatrix Pinekely
Prológ

#ChristmasGiftN3



Poznámka autorky: Tento príbeh sa vám asi spočiatku bude asi zdať dosť chaotický. Prológ je písaný v rokoch 1267-69, zatiaľ čo prvá časť, ktorá pribudne čoskoro, je už v roku 2013.
Taktiež tí, čo čítate poviedky na tomto blogu už dlhšie si tento príbeh môžete pamätať. Kedysi som ho tu písala, bol to môj prvý príbeh, čo som tu uverejňovala. Vtedy som ho stiahla pre nedostatok času na písanie, no teraz ma akosi znova nakopol, tak snáď sa niekomu zapáči a budete ho čítať :)
Beatrix Pinekely




Nenaplnená láska z obdobia 13. storočia sa prenáša do súčasnosti. Po neskutočnom množstve reinkarnácii oboch zaľúbencov sa konečne obaja stretnú v rovnakom časovom období. Ich stretnutie u oboch vyvolá niečo, čomu spočiatku samy nerozumejú... Obom sa začnú snívať sny. Sny, ktoré im budú postupne odhaľovať ich spoločne prežitú minulosť... Pomaličky zisťujú, že história sa opakuje.... Zopakuje sa presne do bodky, alebo už tentoraz budú konečne šťastný?



Rok 1267 - Anglicko
Gróf Simon de Montfort mal 5 detí. Päť mladých a švárnych junákov. Traja z nich sa však pýšili výsadou vlastnej matky. Simon bol veľký sukničkár a s manželkou mal len najstaršieho a najmladšieho syna. Ostatní traja mali každí svoju vlastnú matku. Väčšinou to bola nejaká pekná slúžka, ktorá padla Simonovi do oka. Všetkých chlapcov však aj tak nakoniec vychovávala jeho manželka Mellana. Najstarší syn sa volal Hugo de Montfort. Mal 20 rokov. Mal po mame modré oči a hnedé vlasy. Bol Mellaninym synom. Druhý najstarší bol Eduard de Montfort. Mal 19 rokov. Mal hnedé oči a hnedé, až čierne vlasy. Tiež svoje črty zdedil po svojej matke, ktorá bola slúžkou v ich dome. Pri pôrode však zomrela. Prostredným bol Peter de Montfort. Mal 18 rokov Mal hnedé oči aj vlasy. Zdedil ich po matke, ktorá bola tiež slúžkou, ale nejakého ich hosťa, ktorý bol v ich zámku ubytovaný. Keď tá žena porodila, dieťa ostalo pri svojom otcovi a ona sa vrátila späť k svojmu pánovi. Niežeby chcela svoje dieťa opustiť, ale nemala na výber. Štvrtým v poradí bol William de Montfort. Mal 18 rokov. Ten jediný zdedil farbu vlasov po otcovi. Mal ich krásne blonďavé a oči mal modrej farby. Jeho matka bola obyčajná prostitútka. Predávala sa a za to, že si dala pozor kým bola tehotná a donosila to dieťa zdravé, dostala tučný balík peňazí. Najmladším bol Henrich de Montfort. Mal 17 rokov. Ako jediný zdedil otcove zelené oči, vlasy mal však po svojej matke Mellane, hnedé a kučeravé. Otec chcel, aby sa naučili bojovať. Vyslal ich preto na križiacke výpravy. Najmladší Henrich má len 17 rokov, no odchádza spolu so staršími bratmi a pokorne poslúcha otca...

... Neďaleko, v blízkom mlyne vyrastá 5 krásavíc - 5 sestier. Majú len svojho brata, nikoho iného. Rodičia im umreli, keď mala najmladšia z nich 12 rokov. Ale to sú už tri roky. Prvé tri najstaršie sú už vydaté. Majú už založené rodiny. Potom je ich brat, Embry Fitzen, ktorý má 19 rokov. Po ňom už je len 17 ročna Finnula Fitzen a najmladšia 15 ročná Rosamunde, ktorá ma na dievča veľmi zvláštnu záľubu. Najradšej sa túla po lese a poľuje. Jej šípy nikdy neminú cieľ.


Rok 1269 - Anglicko
Mellana de Montfort vysiela posla za svojimi synmi. Chce, aby sa vrátili. Ich otec pred pár dňami zomrel. Je jej jasné, že pohreb svojho otca nestihnú, ale ona sama spravovať majetky nezvládne. Chce ich mať pri sebe. Veľmi jej chýbajú. A nielen tí jej, ale aj tí ostatní, aj keď ona medzi nimi nikdy nerobila rozdiely. Vždy ich všetkých ľúbila ako vlastných a tak ich aj vychovávala. Bola presvedčená, že tak je to správne. Oni hneď, ako sa dozvedia čo sa stalo, rozhodnú sa vrátiť pomôcť matke. Pre najmladšieho z nich má však matka aj inú správu. Otec mu pred smrťou ešte stačil vybrať dievča, ktoré si má vziať. Zasnúbil ich pred troma mesiacmi. Vyzerá to tak, že najväčší sukničkár bude musieť zasadnúť k rodinnému kozubu s manželkou po boku a vzdať sa všetkých svojich radostí.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára